Aplikacija za pomoć u rehabilitaciji osoba nakon moždanog udara : diplomski rad - Slekovac, Rafael (R. Slekovac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Aplikacija Komunikacijski ključevi je aplikacija za uređaje s operacijskim sustavom Android. Namijenjena je osobama koje su preživjele moždani udar te boluju od afazije. Afazija je nemogućnost razumijevanja i formuliranja jezika zbog štete nastale na određenim dijelovima mozga. Korisnicima je kroz aplikaciju dostupan skup od 110 predefiniranih simbola i mogućnost definiranja vlastitih. Svaki simbol može biti prikazan fotografijom, crtežom u boji ili crno-bijelim crtežom. Za svaki simbol dostupni su tekstualni i zvučni ključevi koji omogućuju lakše prepoznavanje i izgovaranje prikazanog simbola. Za svaki simbol moguće je vidjeti prvo slovo, prvi slog i cijeli izraz te je moguće čuti prvi glas, prvi slog i cijeli izraz.