Razvoj kapacitivnog senzora razine goriva : diplomski rad - Rezo, Ivan (I. Rezo, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Cilj ovog rada je razvijanje senzora razine goriva koji će se koristiti na letjelici s benzinskim motorima, koja se razvija u sklopu MORUS projekta. Za mjerenje razine goriva u spremnicima će se koristiti TIDA-00317, kapacitivni senzor tekućine, razvijen od strane Texas Instrumentsa. Prednost ovog kapacitivnog senzora u odnosu na ostale je povećanje robusnosti i odnosa signal-šum te minimiziranje neželjenog utjecaja vanjskih smetnji poput ljudske ruke, temperature ili vlažnosti na mjerenje razine tekućine. Senzor će se povezati s pločicom na kojoj se nalazi sklopovlje za prilagodbu signala sa senzora te s upravljačkom pločicom na samoj letjelici. U sklopu rada, testiranje TIDA-00317 senzora provedeno je s vodom i benzinom.