Automatizacija modela peći s pneumatskim kliznim vratima upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku LAD : završni rad - Rešetar, Krešimir (K. Rešetar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Programirljivim logičkim kontrolerom S7-1500 automatiziran je model peći s pneumatskim kliznim vratima. Korišten je programski jezik LAD u programskom okruženju TIA Portal V14. Univerzalnim funkcijama realiziran je rad pojedinih segmenata modela peći. Pomoću senzora na krajnjim položajima pomičnih dijelova makete realizirana je zaštita koja sprječava oštećenja dijelova makete. Sučeljem čovjek-stroj, koje je simulirano na računalu, omogućeno je upravljanje modelom u ručnom i automatskom načinu rada. Na početnom ekranu dostupni su gumbi za uključenje automatskog načina rada te za isključenje postrojenja. Na ekranu ručnog načina rada nalaze se gumbi za upravljanje pojedinim dijelovima makete. Model radi ispravno za veći broj predmeta. HMI povezan je s PLC-om komunikacijskom mrežom PROFINET.