Postupci odabira značajki : završni rad - Renić, Josip (J. Renić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisana su tri filtarska postupka odabira značajki: symmetrical uncertainty, ReliefF i ChiSquare. Pokušali smo odgovoriti na pitanja kako, zašto i kada koristiti postupke. Za svaki postupak opisana je teorijska podloga, dan je primjer korištenje ili objašnjenje pseudokoda u svrhu shvaćanja i ispravne interpretacije dobivenih rezultata provedbom postupaka. Osim teorijskog objašnjenja načina rada postupaka provedena je implementacija triju postupaka. Implementirani postupci su testirani nad kategorijskim podatcima i rezultati su uspoređeni s već gotovim alatima koji nude iste postupke.