Komparativna analiza programskih okvira za objektno-relacijsko preslikavanje : diplomski rad - Smoljan, Filip (F. Smoljan, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu su prikazane važnije karakteristike Entity Framework i Dapper alata za objektno-relacijsko preslikavanje. Opisuje se prenosivost, interoperabilnost, konkurentnost alata i objašnjeni su problemi koji mogu utjecati na efikasnost izvršavanja upita. Testirala se efikasnost izvršavanja upita koristeći Entity Framework alat, Dapper alat i pomoću ADO.NET priključnica. U provođenju testova koristili su se različiti objektni modeli u različitim uvjetima korištenja. Rezultati testova koriste različite pristupe koji su međusobno uspoređivani i objašnjeni.