Upravljanje obrnutim njihalom zasnovano na vizualnoj povratnoj vezi : završni rad - Radin, Martin (M. Radin, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Na početku ovoga rada upoznali smo se sa sustavom obrnutog njihala,te njegovim matematičkim modelom. Proveli smo linearizaciju tog modela, te simulaciju u programskom okruženju MATLAB/Simulink. Nakon toga smo povezali kameru CMU cam 5 Pixy preko mikrokotrolera Arduino UNO sa računalom. Time nam je omogučeno da možemo primati informacije o položaju njihala,te tako provesti eksperiment pri kojemu održavamo ravnotežni položaj obrnutog njihala,upravljanog sa vizualnom povratnom vezom.