Detekcija biciklista u video snimci dubokim neuronskim mrežama : diplomski rad - Radić, Iva (I. Radić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je predstavljen problem detekcije objekata u slici, te problem detekcije i praćenja objekata kroz slijedne slike u videosnimci. Uz povjesni pregled, predstavljena su i dosadašnja dostignuća u brzoj i točnoj detekciji objekata. Model korišten u implementaciji sustava za detekciju je potpuno konvolucijski SqueezeDet model. Za korištenje temporalne informacije kao pomoć detekciji objekata u videu razmotrena su dva algoritma, MedianFlow i MIL praćenje. Sustav provodi detekciju s preciznošću od 62.3%