Analiza stabilnosti fotonskog jedra pogonjenog laserskim snopom : završni rad - Renić, Ante (A. Renić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je se proučena mogućnost korištenja laserskog snopa za pogon fotonskih jedara koja su predložena kao jedan od mogućih pogona za svemirska putovanja. Napisane su jednadžbe gibanja za fotonsko jedro pogonjeno Gaussovim laserskim snopom te se provela linearna analiza stabilnosti ovakvog jedra.