Utjecaj parametara video kodiranja na iskustvenu kvalitetu mobilnog višekorisničkog video poziva ostvarenog putem tehnologije WebRTC : završni rad - Redžović, Tima (T. Redžović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: WebRTC je projekt otvorenog koda kojim je omogućena izravna audiovizualna komunikacija i prijenos podataka u Web pregledniku. Ova tehnologija ima široku uporabu i može biti integrirana u ostale komunikacijske sustave, primjerice: Voice over Internet Protocol (VoIP), sustave koji koriste SIP komunikaciju i javnu telefonsku mrežu. U radu su opisani svi API-ji i protokoli nužni za rad ove tehnologije te su objašnjene arhitekture njene izvedbe. Istražen je utjecaj parametara video kodiranja na iskustvenu kvalitetu korisnika u slučaju mobilnog višekorisničkog video poziva koji koristi ovu tehnologiju. U sklopu toga je provedeno testiranje te su prikupljeni rezultati od 27 ispitanika. Iz prikupljenih podataka izvedeni su zaključci o ovisnosti iskustvene kvalitete o kvaliteti usluge kada se koristi tehnologija WebRTC.