Automatizacija modela pneumatskog procesnog sustava upotrebom programirljivog logičkog kontrolera S7-1500 u programskom jeziku SCL : završni rad - Rabuzin, Filip (F. Rabuzin, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu je realiziran i objašnjen algoritam upravljanja modelom pneumatskog procesnog sustava uporabom SCL-a (engl. structured control language, strukturirani programski jezik). Kroz rad, objašnjava se proces i kako je zamišljeno njegovo izvođenje te kod programa po segmentima uz detaljna objašnjenja svih korištenih varijabli te njihova uloga u cjelokupnom procesu. U realizaciji korišten je Siemens-ov PLC S7-1500 i programski alat TIA Portal v12. Algoritam upravljanja ispitan je na stvarnom modelu te priložene su slike predmeta u pojedinim dijelovima procesa, kao i sam sustav na kojem se algoritam ispitivao.