Specijalni nizovi : završni rad - Pušelj, Rut (R. Pušelj, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Specijalni nizovi često se pojavljuju u diskretnoj matematici. Za Fibonaccijeve, Lucasove, Catalanove, Bernoullijeve, Eulerove i Ramseyeve brojeve, koji su dobili ime po osobama koje su ih prve otkrile, dane su definicije, svojstva, rekurzivne relacije i funkcije izvodnice. Opisani su najvažniji kombinatorički problemi u kojima se ti brojevi pojavljuju. Navedeni su primjeri njihovog pojavljivanja, radi lakše vizualizacije, unutar ostalih područja znanosti, umjetnosti, tehnologija i unutar struktura živog i neživog svijeta u prirodi.