Vizualizacija korisnika stranice na društvenoj mreži : završni rad - Puljak, Ema (E. Puljak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Društvene mreže imaju važnu ulogu danas, kako osobnim korisnicima tako i poslovnim organizacijama. Među društvenim mrežama najutjecajnija je Facebook, što je dokazano brojnim analizama broja korisnika. U okviru ovog završnog rada istražene su metode dohvaćanja podataka s Facebook platforme te implementirana njihova vizualizacija u obliku mreže korisnika s dostupnim informacijama. Zbog boljeg prikaza mreže i uvida u podatke u mreži, omogućena je filtracija podataka zanimljivijih korisniku sustava. Filtracija je omogućena s obzirom na vrstu interakcije među korisnicima, broj korisnika koji su u interakciji s objavom, na vrijeme stvaranja objave i na vrstu objave. Također su prikazani primjeri mreža koje se mogu stvoriti koristeći sustav vizualizacije. Izrađeni ustav je moguće koristiti i s podacima drugih društvenih mreža uz male preinake.