Modeliranje propuštanja jodnog filtera PCFV sustava u NE Krško u normalnom pogonu : završni rad - Pučak, Domagoj (D. Pučak, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tijekom posljednjih nekoliko godina velika se pažnja pridaje nuklearnoj sigurnosti. U NE Krško je u tom pogledu ugrađen PCFV sustav čiji je sastavni dio jodni filtar. U sklopu ovog rada obrađeno je modeliranje propuštanja tog filtra u normalnom pogonu. Zbog aktivnog materijala zeolita koji se nalazi u filtru potrebno je zadržati njegova aktivna filtracijska svojstva. Model filtra je napravljen u programskom paketu GOTHIC. Uz pomoć mjerenih podataka model je podešen tako da može simulirati uvjete u kojima se filtar nalazi u normalnom pogonu. Ovim modelom napravljen je proračun sniženja tlaka za filtar inicijalno napunjen na projektni nadtlak od 50 mbar.