Procjena performansi usluge YouTube na platformi iOS na osnovu analize kriptiranog prometa uporabom tehnike strojnog učenja : diplomski rad - Rebernjak, Petra (P. Rebernjak, 2018)
Sažetak na hrvatskom: YouTube je danas jedna od najpopularnijih usluga za dostavu video sadržaja na Internetu, koja se temelji na prilagodljivom strujanju putem protokola HTTP. Davatelji mrežnih usluga uglavnom nemaju uvid u performanse i parametre kvalitete YouTube tokova koji prolaze njihovom mrežom, obzirom da je YouTube-ov promet kriptiran. Rješenja koja koriste tehnike strojnog učenja za procjenu iskustvene kvalitete temeljem analize značajki mrežnog prometa mogla bi riješiti ovaj problem.