Mjerenje potrošnje energije pomoćnih sustava napajanja u električnom automobilu : završni rad - Prlić, Ivan (I. Prlić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom se radu opisuju različite izvedbe glavnih i pomoćnih sustava napajanja u električnom automobilu. Kod glavnih se sustava napajanja baterije i gorive ćelije analiziraju za različite kriterije kao što su dimenzije, životni vijek, infrastruktura za punjenje itd.. Provedena su mjerenja te analizirana je potrošnja energije pojedinih pomoćnih sustava. Cilj je kod električnih automobila što više smanjiti potrošnju pomoćnih sustava, a većina bi se energije trebala trošiti na vožnju. Potrošnja pomoćnih sustava može se smanjiti ako određena trošila zamijenimo štedljivijim, tu se prije svega misli na LED žarulje, a kao dodatni izvor energije spominju se solarni paneli. Još jedan način smanjenja potrošnje energije je smanjeno korištenje određenih pomoćnih sustava.