Mobilna aplikacija grupnog kalendara : završni rad - Prišćan, Vedran (V. Prišćan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Izrada aplikacije grupnog kalendara koja omogućava definiranje timova, definiranje događaja koji pripadaju nekom timu, pozivanje članova tima na događaj, odgovaranje na pozive i prikaz svih korisniku relevantnih događaja u kalendaru. Korištenjem arhitekture klijent-poslužitelj te OCSF i Netty radnih okvira, koji omataju standardne Java sockete, omogućava se komunikacija u stvarnom vremenu između klijenata i poslužitelja. Korištenjem relacijske baze podataka na poslužitelju i posebne nerelacijske baze podataka na svakom klijentu, u kojoj se spremaju podaci relevantni samo za tog korisnika, otklanja se potreba za stalnim dohvaćanjem istih podataka s poslužitelja. Poslužitelj i klijent međusobno razmjenjuju poruke, to jest Java razrede pretvorene u JSON, koje mogu biti zahtjevi, odgovori i obavijesti te nose podatke potrebne za sinkronizaciju baza. Autentičnost korisnika se provjerava preko session ID-a koji mu je dodijeljen tijekom posljednje prijave. Na poslužitelju postoji red čekanja poruka za korisnika, u slučaju da nije na vezi, što je česta pojava kod mobilnih uređaja.