Rekonstrukcija 2D i 3D scene sažetim očitavanjem : diplomski rad - Ralašić, Ivan (I. Ralašić, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Tema rada rekonstrukcija je dvodimenzionalne i trodimenzionalne scene sažetim očitavanjem. U okviru rada osmišljen je i realiziran sustav za rekonstrukciju dvodimenzionalne scene metodom sažetog očitavanja. Navedeni sustav sastoji se od digitalne kamere i projektora. Opisana je osnovna ideja razvoja sustava za rekonstrukciju trodimenzionalne scene sažetim očitavanjem. Eksperimentalni rezultati rekonstrukcije dvodimenzionalne scene metodom sažetog očitavanja sadržani u radu su zadovoljavajući. Informacijski sadržaj rekonstruirane scene uspješno je obnovljen iz reduciranog skupa uzoraka signala te odgovara informacijskom sadržaju originalne scene. Rad potvrđuje činjenicu kako je metodom sažetog očitavanja moguće iz reduciranog skupa snimljenih uzoraka statistički pouzdano rekonstruirati polazni signal.