Korisničko sučelje sustava za lociranje munja : završni rad - Primorac, Juraj (J. Primorac, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je dizajn i razvoj korisničkog sučelja i podrške za aplikaciju koja korisnicima u stvarnom vremenu omogućuje prikaz trenutne grmljavinske aktivnosti te povijesti kretanja grmljavinske aktivnosti. Svaka komponenta implementiranog sustava ima svoju dobro definiranu ulogu. Distribuirani sustav koji implementira zadanu funkcionalnost sastoji se od tri komponente: REST poslužitelja koji sadrži originalne podatke o vremenu i lokaciji grmljavinske aktivnosti, ASP.NET poslužitelja koji procesira podatke, te mrežne stranice kojoj pristupa korisnik. Poglavlja u ovom radu pojašnjavaju dizajn te detaljno objašnjavaju funkciju i implementaciju svake komponente sustava, sukladno redoslijedu toka podataka od izvora podataka do konačnog prikaza korisniku. Konačno, objašnjena je interakcija između pojedinih komponenti te krajnja funkcionalnost sustava. Sustav je evaluiran sukladno početnim zahtjevima i pokazana je njegova kompatibilnost sa zahtjevima.