Vizualizacija podataka okolišnih uvjeta : završni rad - Prgeša, Katarina (K. Prgeša, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Razvijena aplikacija korisniku nudi mogućnost upravljanja temperaturom, prikupljanje podataka s pojedinih senzora i njihovu vizualizaciju. Korištenjem ove aplikacije korisnik može pratiti promjene temperature te iz dobivenih grafova i mjerenja dobiti uvid u karakteristike odabranih senzora. Sve dobivene podatke moguće je pohraniti u obliku csv datoteke kako bi se mogli naknadno analizirati. Komunikacija između aplikacije i sustava odvija se putem USB UART sabirnice. Za razvoj aplikacije korišten je programski jezik Python 3 te moduli Tkinter (za stvaranje korisničkog sučelja), Matplotlib i Numpy (za matematičku analizu i vizualizaciju).