Sustav za detekciju plagijata te određivanje autorstva izvornih kodova : diplomski rad - Rakipović, Dino (D. Rakipović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Plagijati postaju sve veći problem u današnjem svijetu, zbog ogromnog rasta broja informacija na internetu vrlo se jednostavno može ukrasti tuđi rad te predstaviti ga kao svoj, tj. plagirati. U sklopu ovog diplomskog rada naglasak je bio na pronalasku plagijata među izvornim kodovima te smo tom problemu pristupili iz dva kuta, prvi je pronalazak sličnosti među parovima izvornih kodova korištenjem otisaka izvornih kodova dok je drugi određivanje autora izvornog koda metodama strojnog učenja. Na kraju su ova dva pristupa spojena u web aplikaciju Turtle koja vrlo uspješno i u kratkom roku pronalazi plagijate među velikim brojem izvornih kodova(npr. laboratorijske vježbe ili programerska natjecanja).