Softver za vizualnu inspekciju značajki oblika proizvoda : završni rad - Premužić, Ivan (I. Premužić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog završnog rada razvijen je softverski modul za vizualnu kontrolu geometrijskih značajki odabranog proizvoda. Softverski modul omogućuje izlučivanje prstenastog oblika sa slike i unutar tog oblika pronalazak najvećeg područja koje je unutar određenih granica intenziteta, tj. pronalazak najvećeg bloba. Omogućena je i detekcija takvog područja na dijelu prstena ako se ne želi pretraživati na cijelom prstenu.