Određivanje prostorne orijentacije površine fotometrijskim stereom : završni rad - Pranjić, Marko (M. Pranjić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje postupak dobivanja normale površina objekta metodom fotometrijskog sterea. Dan je opis korištenog modela odbijanja svjetlosti nakon kojeg slijedi izračun normala iz više slika s različitim položajem svjetla. Objašnjeno je umjeravanje fotometrijskog stereo sustava i dan je kratak uvod u algoritme procjene dubine. Na kraju se uz diskusiju uspoređuju rezultati provedenog postupka za lokalni i globalni algoritam.