Web-aplikacija za udaljeno upravljanje raspodijeljenim sustavom objavi-pretplati : diplomski rad - Radak, Ivan (I. Radak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Uporabom tehnologije JMX-a moguće je jednostavno upravljati resursima kao što su aplikacije, uređaji i usluge. Upravljanje resursima vrši se pomoću Javinih objekata znanih kao MBeanovi koji se registriraju kod agenta JMX-a, nakon čega im se može pristupati s udaljenih lokacija i tako upravljati resursom. U ovom je radu opisan postupak kojim se omogućuje upravljanje sustavom CUPUS, raspodijeljenim sustavom objavi-pretplati, uporabom tehnologije JMX-a. Kako bi se sustavom CUPUS moglo jednostavno upravljati s udaljene lokacije, izrađena je web-aplikacija koja se povezuje s agentom JMX-a kod kojega su registrirani MBeanovi komponenti sustava CUPUS i koja pruža sučelje za upravljanje sustavom CUPUS.