Mjerni sustav za bežično praćenje srčanog ritma i disanja : diplomski rad - Puškar, Josip (J. Puškar, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom diplomskom radu istražene su i uspoređene različite metode mjerenja i analize EKG signala u svrhu praćenja srčanog ritma. Također su istražene i različite metode mjerenja i praćenja ritma disanja. Ritam disanja mjeren je preko promjene impedancije prsnog koša. Takva metoda naziva se impedancijska pneumografija. Dizajniran je i razvijen elektronički sustav koji omogućuje kontinuirano praćenje srčanog ritma i ritma disanja. Elektronički sustav sastoji se od mikrokontrolera niske potrošnje STM32L433CC, analogno digitalnog pretvornika ADS1292R koji služi za mjerenje EKG signala i signala disanja, Bluetooth modula nRF8001 koji služi za komunikaciju i upravljanje te mikro SD kartice koja služi a pohranu podataka. Posebna pažnja posvećena je niskoj potrošnji i malim dimenzijama sustava. Dimenzije tiskane pločice su 43 mm x 21 mm. Razvijeni sustav napaja se iz Li-Po akumulatora kojeg je moguće puniti.