Društvena web usluga za učenje matematike zasnovana na konceptu igre: studijski slučaj učenja nizanja : završni rad - Pović, Tea (T. Pović, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Savladavanje serijacije kod predškolske djece preduvjet je za kasnije razumijevanje pojma broja, brojevnog niza i računanja s brojevima, ali i za razvoj čitalačkih vještina. Djeca najbolje uče kroz igru, kroz koju nova znanja usvajaju spontano i neopterećeno. Osim aktivne igre, danas su među djecom izrazito popularne igrice na računalu, koje djeci učenje prikazuju na zabavan način. Osim što su zabavne, računalne igrice omogućuju rješavanje više zadataka odjednom, veliki izbor likova, interaktivnost, simulacije te slučajan pristup. Jedna takva web usluga, naziva „Matematički lunapark“, razvijena je u sklopu ovog rada. U radu je dan kratak pregled aplikacije s naglaskom na dio aplikacije koji se bavi stjecanjem vještine nizanja i održavanja slijeda. Opisane su korištene tehnologije i arhitektura sustava te je objašnjen način korištenja same aplikacije.