Automatsko raspoznavanje lica : diplomski rad - Renić, Ivan (I. Renić, 2015)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad daje pregled trenutnog stanja područja automatskog raspoznavanja lica uz fokus na nekoliko najpopularnijih metoda koje omogućavaju računalnu identifikaciju lica – vektorska udaljenost između značajki, shape units, normalized cross correllation, PCA te LBP metoda. Metode su predstavljene na teorijskoj razini, nakon čega su prikazane i neke od dostupnih baza slika lica. Implementacija je izvedena u C++ programskom jeziku uz korištenje OpenCV i VisageSDK programskih alata te Labeled Faces in the Wild bazu podataka, a koraci implementacije prikazani su u sklopu ovog rada. Rezultati testiranja opisanih metoda također su prikazani i komentirani.