Primjena tehnika dubokog učenja u okruženju automatizacije doma u sustavima interneta stvari : diplomski rad - Relja, Zvonimir (Z. Relja, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom projektu, tehnologija dubokog učenja koristi se za stvaranje specifičnog okruženja za inteligentni kućni sustav koji otkriva i prepoznava kretanje na ulaznim vratima i vanjskoj balkonskoj ogradi. Kako bi se uspješno ispunili svi zahtjevi projekta, koriste se dva ESP32 mikrokontrolera, dva detektora pokreta, dvije kamere, jedan Bluetooth zvučnik i stroj s najmanje 1000 megabajta radne memorije. Uspostavljeni sustav treba pozdraviti poznatu osobu na ulaznim vratima, upozoriti vlasnika kuće na moguću prijetnju ili samo otjerati pticu s vanjske ograde na balkonu. Korištena su razna softverska rješenja i metode dubokog učenja; protokoli HTTP i MQTT, prepoznavanje lica i metode otkrivanja objekata, openHAB sustav, Telegram aplikacija, Django softver i razne Python knjižnice.