Raspodijeljeni sustav ugradbenih računala za generiranje sažetaka korištenih za zaštitu lozinki : završni rad - Ražov, Stipe (S. Ražov, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Tema ovog završnog rada je bila implementacija algoritma za izračun sažetaka bcrypt koji se koristi kao žaštita lozinki. Bcrypt je temeljen na algoritmima Blowfish i EksBlowfish. Pokretanjem John the Ripper-a, programa za probijanje lozinki, mjerila se brzina i energetska učinkovitost implementacije algoritma bcrypt na dvjema platformama, Parallella i ZedBoard. Parallella je visoko efikasna platforma koja se sastoji od Zynq-7000 dvo jezgrena ARM Cortex-A9 procesora. Zedboard je heterogena računalna platforma koja se sastoji od Zxnq-7020 računalnog sustava na čipu (Soc). Mjerenje je pokazalo da što se tiče brzine izvođenja ZeadBoard dosta bolji, dok su im energetske učinkovitosti dosta slične.