Sustav za oblikovanje i validaciju modela prediktivne analitike : diplomski rad - Poslon, Mato (M. Poslon, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U radu su opisani modeli prediktivne analitike na primjeru medicinske dijagnostike. Dan je opis najpoznatijih modela za rak dojke i kao referentni korišten je Gailov model. Rezultati PrOnDi modela uspoređeni su sa rezultatima Gailovog modela. Poboljšani model NNPrOnDi razvijen je koristeći Java programski jezik koji kao model koristi neuronske mreže i genetski algoritam. Analizirana je učinkovitost poboljšanog sustava u ovisnosti o parametrima modela i analiza je pokazala da NNPrOnDi daje bolje rezultate. Na kraju su predložene smjernice daljnjeg razvoja modela.