Optimizacija metode za izračun sažetka zasnovana na umrežavanju ugradbenih računalnih platformi : završni rad - Relja, Zvonimir (Z. Relja, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad je iz područja kriptografije, točnije kriptoanalize. Funkcije za izračunavanje sažetka uzimaju poruku kao ulaz i proizvode izlaz koji nazivamo sažetak poruke. U ovom radu se obrađuje algoritam bcrypt. Koristeći umrežene platforme ZedBoard želimo ubrzati inače sporo računanje bcrypta. To se radi pomoću FPGA logike koja je uspješno implementirana u prijašnjim diplomskim radovima. Cilj je umrežiti osam ZedBoardova i pokazati skalabilnost sustava. Ispitivanje se provelo na računanju pedeset tisuća sažetaka, što predstavlja izazov za pravilnu raspodjelu računanja sažetaka između ZedBoardova. Superračunalo je pokazalo traženu skalabilnost - osam ZedBoardova izvodi računanje sažetaka osam puta brže od jednog ZedBoarda. S tim je cilj ovoga rada uspješno demonstriran.