Primjena i usporedba heurističkih metoda optimizacija pri rješavanju problema labirinta : diplomski rad - Popović, Josipa (J. Popović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U okviru ovog diplomskog rada implementirana je Web aplikacija koja nudi korisničko sučelje za generiranje i rješavanje labirinata. Labirinte je moguće generirati koristeći nekoliko algoritama s različitim svojstvima te rješavati koristeći egzaktne metode, konstruktivne i poboljšavajuće heuristike. U sklopu Web aplikacije omogućena je vizualizacija generiranih labirinata i pripadnih rješenja. Svi labirinti i njihova rješenja, kao i niz pratećih informacija, pohranjuju se u bazu podataka čime je omogućen izvoz podataka za naknadno korištenje. Provedena je analiza nad performansama metoda rješavanja labirinata te međusobna usporedba implementiranih algoritama.