Razvoj vizualizacijskog sučelja postrojenja za automatiziranu mehaničku i termičku obradu cijevi : diplomski rad - Prolić, Luka (L. Prolić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je dan pregled izrade vizualizacijskog sučelja za automatiziranu mehaničku i termičku obradu cijevi u programskom paketu WinCC. Dan je fukcionalni opis postrojenja i procesa. Opisan je pravilan način instalacije programa. Prikazan je način rada u glavnim sustavima WinCC-a. Dan je strukturni opis i pojašnjena su glavna svojstva izrađenog sučelja. Prikazana je izrada recepture. Recepture su izrađene korišternjem SQL servera i upravljane su funkcijama izrađenim u programskom jeziku Visual Basic. Opisana je konfiguracija komunikacije na primjeru jedan server i jedan klijent.