Istodobna lokalizacija i izgradnja karte prostora zasnovana na računalno projektiranom tlocrtu kao početnoj informaciji : diplomski rad - Popović, Goran (G. Popović, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Autonomni roboti fokus su interesa mnogih znanstvenika i inženjera. Na putu k autonomnoj robotici jedan od ključnih koraka je riješiti problem snalaženja robota u nepoznatom prostoru. U želji da se taj korak premosti, razvijeno je više algoritama za lokalizaciju i mapiranje robota. U ovom diplomskom radu nadograđna je postojeća implementacija algoritma za lokalizaciju i mapiranje s ciljem poboljšanja točnosti informacija koje robot ima nakon završetka izvršenja algoritma. U nadograđenoj implementaciji je omogućeno robotu dati početnu mapu koju robot koristi u lokalizaciji i koju nadograđuje svojim mjerenjima. Nakon nadogradnje implementacije algoritma, poboljšanje mapiranja i lokalizacije je testirano na prizemlju zgrade fakulteta.