Heurističko raspoređivanje na zahtjev u raspodijeljenoj okolini : diplomski rad - Poluta, Vlaho (V. Poluta, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Rad se bavi specifičnim tipom raspoređivanja na paralelnim strojevima. Bavi se raspoređivanjem poslova na izvršne čvorove kroz mrežu servera za raspoređivanje. Pri tome je cilj optimizacija vremena trajanja. U ovom problemu izvršni čvorovi predstavljaju strojeve sa ograničenjima pridruživanja poslova. Svaki posao je ograničen na samo jedan stroj, a početak izvođenja mu može ovisiti o nekom drugom zadatku. Rad opisuje tri faze rješavanja problema. U svakoj od faza je predstavljen dio sustava i neke rukom pisane heuristike koje su korištene u rješavanju problema. Rad isto predstavlja neke tehnike strojnog učenja poput genetskog programiranja i neuronskih mreža koje su korištene da bi se proizvele što bolje heuristike.