Korištenje operacijskog sustava FreeRTOS u laboratorijskim vježbama : diplomski rad - Polić, Filip (F. Polić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Opisane su tehničke specifikacije i standardna biblioteka Arduina s naglaskom na funkcije pogodne za korištenje u laboratorijskim vježbama. Opisane su sklopovske komponente dostupne u Grove starter kit paketu. Opisano je programsko sučelje FreeRTOS-a kao i posebnosti implementacije FreeRTOS-a za Arduino. Projektirane su laboratorijske vježbe koristeći prethodno opisane tehnologije. Navedeni su mogući načini dolaska do rješenja vježbi. Ponuđena je procjena potrebnog vremena za rješavanje vježbi temeljena na trajanju izrade prototipnih rješenja.