Izvedba algoritma za mjerenje brzine i smjera vjetra : završni rad - Radman, Bernard (B. Radman, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Raspberry Pi malo je ali snažno ugradbeno računalo bazirano na Linux operacijskom sustavu. Idealno je za sve uzraste a mlađim generacijama omogućava da se kroz igru što prije susretnu s programskim jezicima. U okviru završnog rada bilo je potrebno implementirati algoritam za mjerenje brzine i smjera vjetra na ugradbenoj platformi Raspberry Pi a ulazne podatke čitati s mjernog uređajem preko serijskog USB sučelja. Razvijeni program potpuno je u skladu s referentnim programskim modelom u Matlabu. Obrađeni podatci spremaju se u datoteku i ostavljaju za analizu i prikaz za to predviđenom programu.