Rezanje trodimenzionalnih modela u virtualnoj sceni : diplomski rad - Pregun, Bruno (B. Pregun, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad opisuje postupak rezanja trodimenzionalne poligone mreže koja predstavlja popunjeni objekt u virtualnoj sceni. Rezanje modela je operacija koja dijeli model na dva dijela pomoću plohe u 3D prostoru. Opisane su tehnike triangulacije za popunjavanje rupa koje nastaju tijekom reza i predstavljeni su pristupi teksturiranja novonastalih površina. Rad sadrži opis strukture virtualne scene, raspodijele memorije i ukazuje na neke kompromise između brzine operacije rezanja i preciznog i čistog prikaza. U ovom radu sadržani su i implementacijski detalji aplikacije koja je razvijena u sklopu rada. Aplikacija podržava rezanje više različitih modela u virtualnoj sceni i demonstrira jednu od mnogih primjena opisanih algoritama.