Unapređenje kvalitete usluge primjenom heterogenih pokretnih mreža : završni rad - Polanšćak, Tomislav (T. Polanšćak, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Heterogene mreže pospješuju kvalitetu usluge, primjenom tehnologija koje su prikladne uvjetima na određenoj lokaciji. Razvoj heterogenih mreža uključuje fizičke čvorove koji povećavaju robusnost mreže, nude veće brzine i stabilnost veze, kao i bolju skalabilnost u slučaju čestih migracija većeg broja korisnika unutar neke mikrolokacije. S druge strane, softverske usluge, poput SRVCC-a osiguravaju kvalitetu uslugu tijekom prelaska sa starih mrežnih tehnologija na novije, čine taj prelazak jednostavnijim i ekonomičnijim, za korisnika kao i pružatelja usluge.