Razvoj MOBA igara pomoću radnog okvira Unity : završni rad - Polančec, Domagoj (D. Polančec, 2016)
Sažetak na hrvatskom: MOBA igre su jedne od najpopularnijih igara današnjice. U ovom radu implementirana je igra „Moghi Battles“, prototip MOBA igre. Igra sadrži glavne značajke koje se mogu naći u modernim MOBA igrama kao što su heroji, vještine, timsko nadmetanje, različite mape i obrambene strukture. Za razliku od modernih MOBA igara, ova igra ne sadrži računalno kontrolirane jedinice. Klijent igre je implementiran u alatu za izradu igara Unity i koristeći Photon Unity Networking radni okvir, a poslužitelj podataka razvijen je unutar radnog okvira Spring. Uz implementacijski dio, rad se sastoji i od teoretskog dijela u kojem se razmatraju arhitektura i sinkronizacijski mehanizmi mrežnih igara.