Testiranje performanci jezgre programskog okvira symbIoTe : završni rad - Pobi, Marko (M. Pobi, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Internet stvari (IoT) označava međusobno povezivanje fizičkih uređaja - vozila, zgrada i ostalih stvari koje uključuju elektroniku, softver, senzore, pokretače i mrežno povezivanje koje omogućuje tim objektima prikupljanje i razmjenu podataka. IoT omogućuje daljinsku kontrolu objekata preko postojeće mrežne infrastrukture, stvarajući mogućnosti za izravniju integraciju fizičkog svijeta u računalne sustave i poboljšanu učinkovitost, točnost i ekonomske koristi, uz smanjenu ljudsku intervenciju. Cilj projekta SymbIoTe je postići interoperabilnost IoT platformi, a kako bi se to postiglo IoT platforme se moraju na jednom mjestu registrirati i razmjenjivati informacije. Jezgra symbIoTea služi za registriranje uređaja i razmjenu informacija između platformi na kojima se ti uređaji nalaze. U ovom radu testirane su performance jezgre programskog okvira symbIoTe. Cilj testiranja je vidjeti kako jezgra reagira kada joj pristupi određeni broj korisnika u kratkom vremenu te koliko zahtjeva može uspješno obraditi i odgovoriti na njih. Testovi su provedeni koristeći alate Apache JMeter i Apache Benchmark. Testiranje je provedeno na istom računalu na kojemu su pokrenuti jezgra i oblak. Testiranje se pokazalo uspješnim i rezultati testiranja su zadovoljavajući. Daljnjim radom na jezgri, rezultati će bit sve bolji i bolji.