UWB radio sa sažimajućim očitavanjem : diplomski rad - Požar, Barbara (B. Požar, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U radu je razvijen Matlab model UWB impulsnog radio sustava koji za akviziciju signala na prijamnoj strani koristi sažimajuće očitavanje. Model prijamnika razvijen je za AWGN kanal. Za rekonstrukciju Kroneckerovog niza impulsa korišten je koherentni detektor. Prijamnik je uhodan na različitim valnim oblicima pulseva te modulacijama. Za ilustraciju rada prijamnika korišten je UWB puls dobiven kao četvrta derivacija Gaussove funkcije te amplitudna modulacija impulsa. Akvizicija je izvedena Gaussovom mjernom matricom, dok je rekonstrukcija signala izvedena optimizacijom nad stošcem drugog reda koji je definiran šumom u kanalu. Rekonstrukcija je izvedena korištenjem alata L1-MAGIC i CoSaMP, pri čemu se L1-MAGIC pokazao robusnijim.