Izrada interaktivne računalne igre za mobilne uređaje : završni rad - Radoš, Tijan Tomislav (T. Radoš, 2016)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu izrađena je aplikacija za operacijski sustav Android kao interaktivna računalna igrica. Pristup je minimalistički kako bi igra djelovala što jednostavnije i primamljivije, logički i konceptualno. Sastoji se od jednostavnih klasa i XML datoteka korištenih za dizajn korisničkog sučelja. Izvedba je odrađena na operacijskom sustavu Windows kroz programsko okruženje Android Studio. Aplikacija MoonBeam pruža zabavu i zadovoljstvo jer je temeljena na logičkom razmišljanju i razmatranju rješenja, a ujedno izgleda veoma zanimljivo i jednostavno. Korisnik mora osmisliti ideju rješenja koristeći predložene objekte unutar dvodimenzionalne mreže kako bi doveo mjesečevu zraku do cilja.