Dijagnostika međuzavojnih kratkih spojeva na polovima rotora hidrogeneratora : diplomski rad - Plavčić, Ivan (I. Plavčić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Monitoring je efikasna metoda za produženje životnog vijeka rada stroja i izbjegavanje nepotrebnih remonta što kao rezultat daje ekonomsku isplativost. Magnetska indukcija u zračnom rasporu je najbolji pokazatelj stanja zavoja na polovima rotora u hidrogeneratoru. Mjerenje vrijednosti magnetske indukcije se izvršava mjernim svicima koji preko akvizicijske kartice dovode signal do računala. Obrada se izvršava u programu LabVIEW. Detekcija međuzavojnog kratkog spoja se odvija pomoću jedne od dvije metode, DMMP ili MXDiff. Obje metode su se pokazale pouzdanima pri detekciji, uz određene prednosti i nedostatke navedene u radu.