Profiliranje autora na društvenim mrežama pomoću strojnog učenja : završni rad - Puljić, Lukrecija (L. Puljić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: Porastom broja korisnika društvenih mreža raste i zanimanje za sadržaj koji generiraju korisnici društvenih mreža. U analiziranje korisnički generiranog sadržaja ubraja se i profiliranje autora teksta, odnosno odre divanje demografskh karakteristika, kao što je spol i dob, autora teksta. Ovaj rad bavio se odrešivanjem spola autora i znanstvenog područja kojem pripada fakultet koji pohađa autor metodama strojnog učenja. Rad se sastoji od cijelog procesa prikupljanja podataka s Facebooka i foruma i preobrade podataka. Potom slijedi razvoj modela odre divanja spola i znanstvenog područja kojem pripada fakultet koji pohađa autor teksta. Provedeno je i eksperimentalno vrednovanje modela i statistička analiza dobivenih podataka.