Automatizacija čišćenja postrojenja za proizvodnju farmaceutske supstance upotrebom procesnog upravljačkog sustava PCS7 : diplomski rad - Puljić, Fran (F. Puljić, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Na primjeru postrojenja za proizvodnju farmaceutske supstance je opisano korištenje programskog paketa PCS7 te su objašnjene njegove karakteristike. U radu je bilo potrebno upravljati postupkom čišćenja i sanitiziranja pogona koji se sastoji od glavnog spremnika za miješanje tvari, pomoćnog spremnika za doziranje te spremnika za čišćenje. Upotrebom već stvorenih CFC funkcija se omogućuje brzo projektiranje, dok SFC funkcije omogućuju najvažniju karakteristiku PCS7 paketa – sekvencijalno programiranje upotrebom koraka i tranzicijama između njih. HMI projekta je kreiran u WinCC Exploreru te je Runtime upotrijebljen za simulaciju. Za korištenje šaržne proizvodnje korišten je SIMATIC Batch preko kojeg se produkt pušta u proizvodnju .