Semantička analiza korisničkih interakcija u telekomunikacijskoj industriji : diplomski rad - Pirša, Andrea (A. Pirša, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U telekomunikacijskoj industriji prepoznat je utjecaj kvalitete korisničkih interakcija na uspješnost poslovanja. Obrada nestrukturiranih podataka generiranih digitalnim ili tradicionalnim načinima interakcije iziskuje upotrebu programskih rješenja uglavnom zasnovanih na postupcima semantičke analize. U radu su opisani pristupi i tehnologije korišteni u dosadašnjim istraživanjima semantičke analize. Uz implementacijske tehnologije i arhitekturu razvijenog rješenja za semantičku analizu u telekomunikacijskoj domeni, objašnjen je primijenjeni pristup temeljen na kombinaciji algoritma Naive Bayes i jezičnih pravila. Osnovni cilj rada je razviti prijedlog modela za semantičku analizu interakcija u svrhu poboljšanja poslovanja operatora.