Primjena optimizacijskih algoritama na problem usmjeravanja vozila : završni rad - Pipalović, Matej (M. Pipalović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: Ovaj rad obrađuje problem usmjeravanja vozila, te je fokusiran na njegovo rješavanje pomoću metaheurističkih algoritama. Implementirani su i uspoređeni sljedeći algoritmi: genetski algoritam, simulirano kaljenje, tabu pretraživanje, te algoritam uštede. Pokušala se istražiti ovisnost parametara algoritama i operatora, te njihov utjecaj na kvalitetu rješenja.