Usporedba rješenja i brzine izvođenja različitih metoda za proračun tokova snaga u elektroenergetskim mrežama : diplomski rad - Pikutić, Marko (M. Pikutić, 2017)
Sažetak na hrvatskom: U teorijskom dijelu rada, predstavljen je problem i rješenje proračuna tokova snaga. Opisane su osnovne metode proračuna Gauss-Seidel i Newton-Raphson u svojem matematičkom obliku i obliku koji se koristi u rješavanju problema tokova snaga. Opisane su i metode DLF (eng. Decoupled Load Flow) i FDLF (eng. Fast Decoupled Load Flow). U praktičnom dijelu, na IEEE test mreži 24,48 i 72 čvorišta, uspoređene su osnovne metode u pogledu brzine izvođenja jedne iteracije, ukupnog proračuna, te ovisnosti brzine o zadanoj točnosti. Provedeni su proračuni određivanja optimalnog faktora ubrzanja, te usporedba konvergencija metoda. Usporedba rezultata i preporuka korištenja, provedena je za istosmjernu metodu simuliranjem različitih pogonskih stanja koja su i komentirana.