Raspoznavanje lica : diplomski rad - Pičuljan, Neven (N. Pičuljan, 2016)
Sažetak na hrvatskom: Opisan je razvoj sustava za automatsko raspoznavanje lica. Automatsko raspoznavanje lica zasniva se na tehnikama računalnog vida, a služi za raspoznavanje identiteta čovjeka na osnovu slike lica, pri čemu se koristi usporedba s ranije registriranim slikama lica za koje je poznat identitet. Skup ranije registriranih lica naziva se galerija. Korištene su duboke konvolucijske neuronske mreže. Duboke konvolucijske neuronske mreže sažimaju slike u 128-dimenzionalni deskriptor, a Euklidske udaljenosti deskriptora lica izravno odgovaraju sličnostima lica.