Automatski generator grafičkog korisničkog sučelja : završni rad - Petrović, Tvrtko (T. Petrović, 2018)
Sažetak na hrvatskom: U ovom radu opisan je proces razvoja programskih sustava i načini na koji se taj proces može optimizirati. Kao jedna od mogućih optimizacija definiran je automatski generator grafičkog korisničkog sučelja. To je programska knjižnica koja nudi univerzalno grafičko sučelje koje se individualizira u odnosu na klasu programskog sustava koja se učitava, te se takvo sučelje sprema. Opisan je postupak izgradnje definiranog automatskog generatora. Dan je opis svih tehnologija i alata korištenih pri njegovoj izgradnji. Također, opisan je način njegovog programskog ostvarenja. Opisano je korištenje automatskog generatora i dan je primjer njegove uporabe.